Secció diària del Bon dia i bona hora – Ràdio Molins de Rei

Piular o tuitejar?

La resposta la trobem en aquest article que podem llegir a la pàgina web del TERMCAT:
Piular o tuitejar? El verb piular és la forma que prioritza el TERMCAT per a referir-se al fet de publicar de manera instantània un missatge curt en un microbloc; és a dir, un bloc els apunts del qual tenen un nombre reduït i limitat de caràcters.

Aquesta forma ha estat creada espontàniament pels usuaris catalans per calc del mot anglès to tweetto twitter ‘piular’, que probablement és el que ha donat lloc també al nom Twitter, designació comercial de la plataforma de microblocs més coneguda actualment.

Piular té l’avantatge que les formes derivades com piulada piulet es poden utilitzar per a designar cadascun dels missatges que es publiquen en un microbloc, i piulador -apiulaire per a referir-se a la persona que publica una piulada. Totes aquestes formes són força utilitzades en català des de fa ja un cert temps.

Alternatives que també tenen presència a la xarxa com ara tuitejar per al verb; twit, tuit per a cada missatge (o fins i tot tuït, forma d’origen onomatopeic recollida als diccionaris catalans per a designar un ocell); i tuitairetuiter per a la persona, es consideren menys adequades perquè presenten un procediment de formació sobre un nom propi de base no catalana (el qual, a més, es vincula directament al nom comercial d’un servei).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: